Op zaterdag 27 september vieren we ons 5-jarig jubileum met een bijzondere editie van de PAN Ledendag – en jij bent van harte uitgenodigd!
We trakteren je op een sprankelende ochtend vol inspirerende sprekers, heerlijke plantaardige catering en verdiepende ontmoetingen. Of je nu al jaren lid bent of net bent aangesloten: dit is hét moment om samen terug te blikken, vooruit te kijken en bovenal te verbinden.
Mis het niet – vier dit feestelijke moment met ons mee!
Alleen voor leden. Nog geen lid? Wordt eerst hier lid!
Spreek elkaar tijdens een heerlijke lunch.
Ook deze ledendag hebben we weer een aantal zeer interessante sprekers!
Alleen voor leden
PAN Nederland bestaat 5 jaar – vier het met ons mee!
Wanneer: Zaterdag 27 september 2025, van 9:00 tot 14:00
Waar: The Colour Kitchen, Utrecht
Kosten: €20 - inclusief plantaardige lunch en een PAN jubileum goodiebag!
In 2025 bestaat PAN Nederland vijf jaar – een mijlpaal die we graag samen met jou vieren! Dankzij jouw betrokkenheid hebben we de afgelopen jaren mooie stappen kunnen zetten richting een gezondheidszorg waarin voeding een centrale rol speelt.
Met deze feestelijke ledendag willen we je bedanken voor je steun, inzet en enthousiasme. We nodigen je uit voor een inspirerende ochtend vol ontmoetingen, inzichten en nieuwe plannen. Verwacht inspirerende sprekers, lekker plantaardig eten en vooral: verbinding met andere professionals die samen met jou werken aan een gezondere toekomst.
Kom je ook?
Samen bouwen we verder aan een gezond en duurzaam Nederland.
Kerstin Plehwe
We openen de dag krachtig met niemand minder dan Kerstin Plehwe, CEO van PAN International. Het is een bijzondere eer dat zij speciaal vanuit de VS naar Nederland komt om haar inspirerende visie met ons te delen.
Kerstin is een veelgevraagd keynote speaker met een indrukwekkende staat van dienst. Met passie en overtuiging spreekt zij over de diepe samenhang tussen wat we eten, hoe we ons voelen en de gezondheid van mens én planeet.
In haar lezing daagt ze zorgprofessionals uit om leiderschap te tonen – door bewust te kiezen voor voeding die gezondheid bevordert en duurzaamheid ondersteunt. Want verandering begint bij wat er op je bord ligt.
Een krachtige en inspirerende kick-off!
Marieke van de Put
Marieke van de Put is diëtist, gezondheidswetenschapper en lid van PAN Nederland, met een bijzondere passie voor het darmmicrobioom. Als projectleider werkte ze mee aan de Geef om je Buik-studie van de VU en Wageningen University & Research.
Tijdens haar lezing neemt Marieke je mee in de fascinerende wereld van het darmmicrobioom. Ze deelt wetenschappelijk onderbouwde én praktische kennis over verschillende soorten prebiotische vezels, het belang van korteketenvetzuren producerende bacteriën en de invloed van verschillende soorten voeding.
Krijg veel inzichten in hoe je met gerichte voedingskeuzes voor je darmen én hun miljarden bewoners kunt zorgen.
Tobias Leenaert
Over voeding praten is al complex, maar wanneer het gaat over het verminderen of vermijden van dierlijke producten, stoten we vaak op felle weerstand. Nochtans zijn de voordelen enorm, en de urgentie is groter dan ooit.
Toch geldt: een boodschap is maar zo sterk als wat de ontvanger ermee doet. We zijn vaak zo gepassioneerd over ons onderwerp, dat we vergeten dat wat wij willen zeggen — en hoe we dat doen — niet altijd het beste aankomt bij ons publiek.
Er bestaan geen magische formules, maar door strategisch te communiceren en gebruik te maken van de inzichten uit onderzoek, kunnen we wél een stuk effectiever worden.
Tobias is al 25 jaar met deze thematiek bezig, onder meer via zijn betrokkenheid bij Proveg International, mijn boek Naar een Vegan Wereld en mijn blog The Vegan Strategist.
Special Guest: Lenna Omrani
Lenna Omrani is de oprichter van Lenna’s Kitchen en dé expert in Nederland op het gebied van plantaardig koken. Met haar kookboeken, social media en workshops inspireert ze dagelijks duizenden mensen om meer plantaardig te eten en bewuster te leven.
Tijdens de PAN Ledendag deelt ze haar geheimen over hoe je plantaardige voeding verrassend en onweerstaanbaar lekker kunt maken. Laat je inspireren door haar positieve energie, creativiteit en praktische tips om van jouw keuken een duurzaam feestje te maken!
Laat je verrassen door deze culinaire topper en ontdek hoe je zelfs de grootste scepticus laat genieten van gezond plantaardig eten.